התפטרות בדין מפוטר
בהמשך לנאמר בטורים הקודמים, הכלל הוא שהתפטרות מן העבודה, איננה מזכה בקבלת תשלום פיצויי פיטורים, למעט מספר חריגים שמניתי ואמשיך למנות גם במאמר זה.
עובד עונתי- עובד עונתי לאחר שעבד לפחות שלוש עונות רצופות באותו מקום עבודה והתפטר בשל העובדה שלא הובטחה לו עבודה רצופה באותו מקום עבודה – רואים אותו כאילו פוטר.
סעיף 11 לחוק מגדיר מספר מקרים בהם עובד מתפטר סמוך לפני שהתקיים לגביו אחד מהאירועים המפורטים להלן, ובשל אותו אירוע, רואים אותו כמי שפוטר לעניין פיצויי פיטורים.גיוס לשירות סדיר –סעיף זה קובע כי עובד שהתפטר לצורך התגייסותו לשירות סדיר, רואים את התפטרותו כפיטורים, המזכים פיצויי פיטורים.
- התנדבות לשירות לאומי – "ילד", כהגדרתו בסעיף 238 לחוק הביטוח הלאומי, שהתפטר בסמוך לפני שהתנדב לשירות לאומי ובתנאי ששירת בשירות לאומי למעלה משישה חודשים, יהיה זכאי לפיצויי פיטורים בעד התפטרותו.
- שירות אזרחי, תורתו אומנותו– עובד שהחל לשרת בשירות אזרחי כהגדרתו בסעיף 6(א) לחוק דחיית שירות לתלמידי ישיבות שתורתם אומנותם, ובלבד ששירת בשירות אזרחי שישה חודשים לפחות.
- ראש או סגן ראש ראשות מקומית- עובד שהתפטר מחמת שנבחר לראש רשות מקומית או לסגן ראש רשות מקומית, יראו את התפטרותו כפיטורים לעיניין פיצויי הפיטורים.
גיל פרישה- עובד שהחל את עבודתו אצל אותו מעסיק טרם גיל הפרישה והתפטר עם הגיעו לגיל הפרישה יראו אותו כמי שפוטר לצורך פיצויי פיטורים.
מאמר זה נכתב בשנת 2013 כל האמור ברשימה לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי, על הקורא לפנות ולהתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום הספציפי בטרם נקיטת כל פעולה משפטית או הימנעות מנקיטת פעולה כזו או אחרת.