פיצויי פיטורים
בהמשך לנאמר בטור הקודם, הרי שעובד שעבד במשך שנה ברציפות זכאי לפיצויי פיטורים על פי חוק.
פיטורים בסמוך ליום שנת עבודה– סעיף 3 לחוק מגדיר חזקה על מקרה בו המעסיק הגדיל לעשות ופיטר עובד סמוך לשנת עבודתו הראשונה, הרי שלפי החזקה בחוק יראו אותו כמי שרצה להתחמק מתשלום פיצויי פיטורים, ולכן על פי סעיף זה בית הדין רשאי לחייב את המעסיק בתשלום פיצויי פיטורים לעובד שלא סיים שנת עבודה אחת.
מעסיק שנפטר– עובדיו זכאים לתשלום פיצויי פיטורים כאילו פוטרו.
עובד שנפטר- זכאים שאריו לתשלום פיצויי פיטורים, לגבי המעסיק במידה ויש בעיתיות לגבי איתור שאריו של העובד או כל בעיתיות אחרת, יפקיד המעסיק את סכום פיצויי הפיטורים בבית הדין האזורי לעבודה, וכך למעשה הוריד מעליו המעסיק את עול החיובובית הדין יחליט למי מיועד הכסף ואיך יחולק.
מועד תשלום פיצויי פיטורים –את מועד תשלום פיצויי הפיטורים מסדיר סעיף 20 לחוק הגנת השכר לפי המאוחר שבין המועדים הבאים:
- יום הפסקת יחסי עובד ומעביד.
- המועד שנקבע לתשלום פיצויי הפיטורים על פי הוראת הסכם קיבוצי, הסדר קיבוצי אחר או צו הרחבה החלה על העובד.
- אם נקבעה, על פי חוזה עבודה או הסכם אחר, זכות לפיצויי פיטורים העודפת על זו הקבועה בחיקוק, בהסכם קיבוצי, בהסדר קיבוצי אחר או בצו הרחבה – היום שנקבע לתשלום פיצויי הפיטורים על פי אותו חוזה עבודה או הסכם, ואם לא נקבע יום כאמור והזכות כאמור נקבעה לאחר יום הפסקת יחסי עובד ומעביד – היום שבו נקבעה הזכות.
- אם נקבעה, על פי הסכם קיבוצי, הסדר קיבוצי אחר או צו הרחבה, זכות לפיצויי פיטורים לאחר יום הפסקת יחסי עובד ומעביד ולא נקבע מועד לתשלומם – היום שבו נקבעה הזכות.
- אם הזכות לפיצויי פיטורים מותנית, על פי הוראה שבחיקוק, במילוי תנאי מצד העובד לאחר יום הפסקת יחסי עובד ומעביד או במילוי תנאי במשך תקופה מסויימת שלאחר אותו יום – יום מילוי התנאי האמור או יום תום התקופה האמורה, לפי הענין".
פיצויי פיטורים יחלו להיחשב כמולנים לאחר 15 יום מהיום הקובע לתשלום.
מאמר זה נכתב בשנת 2013 כל האמור ברשימה לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי, על הקורא לפנות ולהתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום הספציפי בטרם נקיטת כל פעולה משפטית או הימנעות מנקיטת פעולה כזו או אחרת.